Panuje zgodna opinia znawców związanych z branżą (ichtiologów, doktorów weterynarii, gastronomików oraz smakoszy-konsumentów), że "handlówka" wychodzi nam wyśmienicie.
Karpie są wielkości 1,4-2,5 kg.
Ze względu na to, że stawy zasilane są źródlaną wodą oraz, że są karmione cały sezon głównie śrutą zbożową mają niepowtarzalny smak i konsystencję mięsa (nawet jeszcze przed odpiciem).
Ryba, przed sprzedażą, jest odpijana w basenach w GR Ińsko na wodzie z jeziora Ińsko.
Jedyny niedosyt jest taki, że ryby nie będzie dużo (ze względu na strukturę stawów).
Namawiam szczególnie gastronomików i właścicieli sklepów rybnych mających wybredną klientelę do skontaktowania się z Panem Mateuszem Gzylem (+48695565456 , email mateusz@icr.com.pl) lub biurem ICRw Ińsku, tel 915623010, fax +48 91 5792127 i zamówienia potrzebnych ilości już od lipca jak też, oczywiście, w okresie przedświątecznym.
Przyjmujemy już zamówienia na karpia handlowego z dostawą w jesieni.
Oferujemy także dużą handlówkę - przed lub po odpiciu. Na konkretne zapotrzebowanie możemy wyselekcjonować karpie 3-4 kg.